Wie ben ik?

Mijn naam is Annette van Zeben. Het werken met en voortdurend in contact zijn met kinderen, dat is mijn passie. Jarenlang heb ik met veel plezier voor de klas gestaan. Zelf heb ik twee kinderen: een zoon die voortgezet onderwijs volgt en een dochter die rechten studeert.

Tijdens het opvoeden van mijn kinderen heb ik veel geleerd. Zij hebben spelenderwijs de wereld om zich heen leren kennen. Daarbij heb ik hen met veel dingen in aanraking gebracht, zoals de mooie wereld van het lezen, het omgaan met gevoelens en de medemens, maar ook kunst en cultuur. Zij hebben hun eigen keuzes mogen maken en zo zijn zij geworden wie zij nu zijn. En ik ben heel trots op hen.

Persoonlijk houd ik bijzonder van wandelen en dan het liefst in de natuur. Hier kom ik goed tot rust, kan ik mijn gedachten op een rij zetten en inspiratie opdoen. De natuur verwondert mij telkens en laat mij groei zien. Bovendien geeft het mij vertrouwen dat het goed komt. Zoals in de lente waar alles weer opbloeit na een periode van rust in de winter. Dit vertrouwen heb ik ook bij kinderen, het komt goed, die kracht zit in hen. Ook houd ik van lezen, zowel het voorlezen van kinderboeken als het lezen van boeken van Nederlandse schrijvers en Engelse en Scandinavische thrillers. Ook boeken over persoonlijke groei en boeken die mijn kennis over het kind vergroten, boeien mij.

Regelmatig bezoek ik diverse musea. Schilderkunst, vooral die uit de Haagse tijd, spreekt mij enorm aan. Maar ook foto’s en beelden van mensen en de natuur.

Ervaring & opleiding

Tijdens mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van didactiek bij leren lezen, rekenen, spelling, woordenschat, begrijpend lezen en schrijven. Ook heb ik mogen ervaren hoe het is om te werken met kinderen die speciale aandacht nodig hebben op gedragsgebied, zoals ADHD en ASS. Ik merkte dat ik in de klas niet altijd tegemoet kon komen aan kinderen met een speciale onderwijsbehoefte. Daarom heb ik de opleiding Master Special Educational Needs - specialisatie Leren - gevolgd en in juni 2012 afgerond. Ik houd mij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en breid mijn kennis graag uit. Dit doe ik onder andere door het volgen van cursussen en het bijhouden van vakliteruatuur. Sinds 2017 ben ik tevens behandelaar Ernstige reken- en wiskundeproblemen en Dyscalculie.

Lid LBRT

Sinds 2018 ben ik geregistreerd lid van de landelijke beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Registratienummer: 1811R0299

Contact opnemen »